LinkedIn adverteren kostenlinkedin-adverteren-kosten

Dankzij de specifieke targeting-mogelijkheden is adverteren via LinkedIn erg aantrekkelijk voor bedrijven. Hierdoor is het verkeer erg waardevol en weet LinkedIn dat bedrijven hier budget aan willen uitgeven. De linkedIn ads kosten zijn daarom hoger dan van andere social media platformen, zoals adverteren op Facebook. Vooral de CPM en CPC kunnen hoog zijn. Deze zijn gebaseerd op het aantal concurrenten dat zich ook richt op jouw specifieke doelgroep.

Kosten LinkedIn Adverteren

Biedingen voor de gesponsorde en/of text advertenties kunnen op basis van CPC (cost-per-click) of op CPM (cost-per-mille). LinkedIn geeft bij beide opties automatisch een budget suggestie. LinkedIn adverteren kosten starten meestal bij €2,00. Het is lastig te zeggen welke optie goedkoper is. Dit hangt namelijk af van de CTR (click-through-rate). Echter adviseren wij onze klanten om meestal voor een CPC bod te gaan. Je betaalt dan alleen wanneer men op jouw LinkedIn ads klikken. En dat is immers jouw doel. CPM is een goede mogelijkheid als je vooral naamsbekendheid op LinkedIn wil genereren.

Je kunt ook voor een dagbudget kiezen. Wanneer jouw advertentie het dagbudget heeft bereikt wordt deze niet meer getoond. Hierdoor zal je nooit over jouw budget gaan. Het minimale dagbudget in LinkedIn is €10.

Wanneer je echter meerdere campagnes hebt opgezet vanwege de specifieke targeting, kunnen de LinkedIn adverteren kosten met zo’n dagbudget flink oplopen. Daarom is het belangrijk om jouw LinkedIn campagnes te beheren. Hierdoor kun je tijdig zien welke advertenties wel of niet lopen. De advertenties die niet lopen kun je dan van LinkedIn verwijderen of optimaliseren.

LinkedIn InMail kosten

Naast sponsored ads en text ads, kun je ook een gesponsorde e-mail versturen. Heb je een gratis Basic-account op LinkedIn, dan kun je gratis InMails versturen naar je eerstegraads connecties. In het profiel van de connectie kun je kiezen voor bericht verzenden.

Wil je LinkedIn leden bereiken die geen connecties van je zijn? Dan heb je InMail tegoed nodig. Je zal dan je (gratis) Basic-account om moeten zetten naar een Premium-account. Bij uw Premium abonnement ontvangt u InMail-tegoed. Mocht je meer tegoed nodig hebben, kun je altijd tot 10 extra tegoedpunten kopen.

Kosten premium account

Er bestaan vier verschillende soorten LinkedIn Premium abonnementen:

– Premium Career: €26,61 per maand
– Premium Business: €42,34 per maand
– Premium Verkoop: €58,07 per maand
– Premium Werving: €90,69 per maand

Wil je meer informatie over de verschillende soorten advertentiemogelijkheden in LinkedIn? Download onze handleiding LinkedIn.

Download LinkedIn handleiding