LinkedIn Pages innoveert met 7 vernieuwingen

LinkedIn Pages innoveert met 7 vernieuwingen

De basis van LinkedIn is het betrokken en actief houden van je community en volgers. Community’s zijn de kern van het succes van elk bedrijf en kunnen de groei van je bedrijf stimuleren door middel van zinvolle gesprekken. Binnen een community heb je medewerkers, business partners, klanten en sollicitanten. Maar hoe zorg je er voor dat zij zich allemaal betrokken voelen? Dat leggen wij graag uit aan de hand van de 7 vernieuwingen binnen de LinkedIn pages.

Een aantal weken geleden kondigde LinkedIn “the new LinkedIn pages” aan, een volgende generatie op de LinkedIn-bedrijfspagina’s. Deze vernieuwing zal het bouwen van een community eenvoudiger gaan maken. Dit was ook wel nodig gezien de beperkte functionaliteiten met betrekking tot het creëren van communities en engagement in LinkedIn. De nieuwe LinkedIn pages zijn ontwikkeld om actieve community’s en en gesprekken op LinkedIn te stimuleren.

#1. LinkedIn mobile app nu ook voor beheerders

LinkedIn Pages maakt het beheerders mogelijk nu alle functies te gebruiken vanuit de mobiele app! Voorheen was dit nog niet mogelijk en konden veel functionaliteiten voor beheerders van bedrijfspagina’s alleen uitgevoerd worden via de website. Door deze nieuwe functionaliteit kun je altijd en overal updates en reacties plaatsen om zo up-to-date en betrokken te blijven binnen je community.

Vernieuwingen LinkedIn mobile

#2. Follow Hashtags and stay tuned

Een andere vernieuwing is het koppelen van je pagina aan hashtags. Beheerders kunnen zo meekijken en reageren op gesprekken die over hun merk of relevante onderwerpen op LinkedIn geplaatst worden. Hierdoor wordt “social listening” eenvoudiger gemaakt.

#3. Delen van meer soorten content

Beheerders hebben altijd al de mogelijkheid gehad om afbeeldingen, video’s en teksten op hun bedrijfspagina te plaatsen. Met de nieuwe LinkedIn Pages is het ook mogelijk om documenten te delen. Documenten als PowerPoint-presentaties, Word-documenten en PDF’s kunnen nu ook gedeeld worden om zo boeiende content te delen met je community.

#4. Content suggesties voor je community

Hoe bepaal je nou wat je community interessant vindt en wat niet? Met de nieuwe LinkedIn Pages wordt dit een stuk makkelijker. LinkedIn lanceert “Content Suggestion”, een overzicht van onderwerpen en inhoud die populair zijn bij je community of doelgroep. Met deze inzichten kunnen beheerders eigen content creëren die aansluit bij de doelgroep.

LinkedIn vernieuwingen contentsuggesties

#5. Werknemers als ambassadeurs

LinkedIn maakt het binnen de nieuwe update mogelijk om content opnieuw te delen. Hierdoor wordt het mogelijk om al geposte berichten van medewerkers of klanten te reposten. Werknemers van een bedrijf zijn de grootste troef voor het bedrijf. Het delen van content geschreven door de werknemers kan organisaties helpen om een sterkere band op te bouwen met hun publiek. Dit komt vooral doordat de geloofwaardigheid hier hoger ligt.

Ook is er nu de mogelijkheid om als organisatie zijnde op een bericht te reageren en berichten te delen waar de bedrijfspagina in wordt genoemd. Bedrijven kunnen hierdoor gesprekken, zoals testimonials, delen om zich uiteindelijk te kunnen onderscheiden.

#6. Kansen voor recruitment

Naast de verbeteringen van de bedrijfspagina, zijn ook de Career Pages verbeterd. Met de LinkedIn Pages wordt het mogelijk gemaakt informatie te delen over je organisatie zoals de werkcultuur, je werknemers en openstaande vacatures. Voor de baanzoekers is het nu ook mogelijk om meldingen te ontvangen van nieuwe vacatures binnen een organisatie.

#7. Hootsuite connected

Hootsuite maakt het als eerste platform mogelijk om via een API-koppeling toegang te krijgen tot LinkedIn data. Hierbij worden alle meldingen verzameld op een overzichtelijk locatie en wordt het makkelijker gemaakt om deel te nemen aan gesprekken op LinkedIn. LinkedIn is bezig om de API-koppeling voor nog meer programma’s beschikbaar te maken.

De nieuwe update binnen de LinkedIn pages is op dit moment beschikbaar in de VS. De komende weken zal de update beschikbaar worden voor alle bedrijven wereldwijd. We moeten nog even geduld hebben dus. Wil je meer informatie over de LinkedIn Pages? Neem dan contact met ons op!

NEEM CONTACT OP