Meer interactie dankzij nieuwe reactiemogelijkheden in LinkedIn

Meer interactie dankzij nieuwe reactiemogelijkheden in LinkedIn

Er worden veel verschillende soorten berichten geplaatst op LinkedIn. De berichten verschillen van nieuwtjes uit de branche, bedrijfs mijlpalen, werkjubileums tot iemand die hulp vraagt bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Als gebruiker kun je hierop reageren met een ‘Interessant’ of een reactie op een bericht. Sinds kort heeft LinkedIn nieuwe soorten reacties toegevoegd waardoor er meer interacties mogelijk zijn. In dit blog vertellen wij meer over de nieuwe reactiemogelijkheden in LinkedIn.

LinkedIn reactiemogelijkheden

Uitbreiding in het aantal reactiemogelijkheden

In reacties van gebruikers van LinkedIn kwam naar voren dat zij op meer manieren willen reageren om duidelijker over te brengen waarom een bepaald bericht leuk is.

LinkedIn heeft ervoor gekozen om meer reactiemogelijkheden te bieden aan de gebruikers. Er zijn vier extra opties toegevoegd aan het ‘Like’ menu. Op deze manier hoopt LinkedIn het makkelijker te maken om snel en op een duidelijke manier met elkaar te kunnen communiceren. 

Nieuwe linkedin reactiemogelijkheden

Like, Celebrate, Love, Insightful en Curious

De afgelopen jaren heeft LinkedIn gekeken naar de opmerkingen die mensen onder berichten achterlaten. Hierin werden vooral de reacties die bestonden uit 1 of 2 woorden geanalyseerd. Daarnaast is er een wereldwijd onderzoek geweest onder LinkedIn leden om feedback te verzamelen over welke iconen universeel genoeg en nuttig zouden zijn. Aan de hand van deze resultaten staan er vier nieuwe iconen bijgekomen. De iconen kunnen verschillende reacties laten zien:

  • Celebrate: deze button kan gebruikt worden wanneer het gaat om het prijzen van een prestatie of mijlpaal zoals het hebben van een nieuwe baan;
  • Love: de ‘Love’ button kan gebruikt worden om steun te uiten aan iemand;
  • Insightful: hiermee kun je laten zien dat je een goed of interessant idee herkent;
  • Curious: je laat zien dat je meer wilt weten over een bepaald onderwerp.

Door deze iconen heb je meer inzicht in de impact die je berichten hebben of de impact die berichten van anderen op jou hebben.

Nieuwe reactiemogelijkheden in LinkedIn

De nieuwe iconen zijn wereldwijd beschikbaar voor alle leden via de mobiele app en op web!

Wil je meer informatie over de nieuwe reactievormen? Klik dan hier voor meer informatie of neem contact met ons op!